top of page

Rosa sløyfe-aksjonen katteklokke

Torsdag 7.april ble det levert en veldig spesiell katteklokke fra serien "Exotic pet" som Kit Cat Klock produserer. Disse katteklokkene er like i formen som andre katteklokker, men i stedet for en enkel farve, så er de dyppet ned i et flytende mønster som igjen fester seg på formen. Ingen av disse blir helt prikk like, og siden produksjonsformen er såpass krevende så koster de også litt mer.


Katteklokken som ble levert, var nemlig laget i anledning Rosa sløyfe-aksjonen, og siden KatteKlokkeMannen kun fikk tak i en slik, så var det bare rett og rimelig at hele beløpet skulle doneres til Kreftforeningen (selvom det ikke var oktober)Kjøperen ble Juggel & Juveler på Notodden, en koselig gjenbruksbutikk med mange spennende skatter. Ta turen innom da vel: Juggel & Juveler | Facebook

«En rosa sløyfe er et internasjonalt symbol som brukes i forbindelse med en aksjon for å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon, øke kunnskapen om brystkreft, samt å samle inn midler til brystkreftforskning.


I Norge står Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sammen om aksjonen i oktober hvert år.

Rosa sløyfe, eller «Pink Ribbon», har sitt opphav i USA, der amerikanske kvinner krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Over hele verden blir aksjonen markert i hele oktober. I Norge har Rosa sløyfe-aksjonen en rekke sponsorer og samarbeidspartnere som bidrar til aksjonen på ulikt vis, blant annet ved å selge rosa produkter eller la deler av salgssummen gå til aksjonen i oktober måned. Dette bidrar til oppmerksomhet om sykdommen og sikrer midler til brystkreftforskning.


I tillegg er frivillige og lokalforeninger engasjert i forskjellige markeringer av aksjonen. Rosa sløyfe har vært arrangert i Norge siden 1999 og har siden starten samlet inn nærmere 160 millioner til forskning og prosjekter i inn- og utland. Innsamlede midler fra aksjonen går til brystkreftforskning og brystkreftrelaterte prosjekter.


Den rosa sløyfen er varemerkeregistrert av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen i Norge.»

- wikipedia

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


IMG_0364.jpeg
bottom of page