top of page

Kit-Cat Klock 90år!

Oppdatert: 27. jun. 2022

Nå i år feirer Kit-Cat Klock 90års jubileum (det gjør forresten også Lego)


Den berømmelige katteklokka kom først til verden i Portland, Oregon, USA tilbake i 1932 under den store depresjonen (en periode med økonomisk tilbakegang som rammet store deler av verden, Norge inkludert). Oppfinneren og patenthaveren av katteklokka, eller Kit-Cat Klock (ordspill på klokkelyden: tic-tac) het Earl Arnault (1904-1971) og i starten ble katteklokkene laget av metall. Produsenten het Allied Clock Company og det er tenkelig at mange av de tidligste katteklokkene ble gjenvunnet til våpenproduksjon og annet i tiden rundt Andre Verdenskrig.


Utover 1940-tallet fikk katteklokka tversoversløyfe og frampoter og ble nå laget i plast. På denne tiden kom de første farve variantene også, slik som baby blue. (en farve vi håper kommer tilbake snart!


I 1962 flyttet fabrikken til California, og tok dermed navnet California Clock Company. 20år senere, i 1982 fikk katteklokka Kit-Cat logoen på urskiva og så seint som i 1989 gikk katteklokken fra ledning og over til å gå på batterier - nå ble det plutselig mye enklere å henge opp dette morsomme art deco americana ikonet på veggene hjemme.


På slutten av 90-tallet ble Kitty Kit-Cat introdusert; den 25% mindre katteklokka og først i 2001 fikk katteklokka en partner i Lady Kit-Cat (med perlehalsbånd) De senere årene har Kit-Cat kommet med sin Exotic-Pet serie, der katteklokka blir dyppet i et mønster. Disse blir aldri helt like og det blir heller ikke laget spesielt mange av de. For KatteKlokkeMannen er det en stor drøm å en dag få til en Exotic-Pet katteklokke med det Norske flagget på!



Fun Facts:

  • Den mest vanlige plassen å henge katteklokka er faktisk på kjøkkenet.

  • Alle favene er limited edition på 3-4 forskjellige farver i året, men California Clock Company passer på å produsere nok slik at varelageret kan rekker i et par år. Hva er din favoritt farve?

  • Katteklokka har blitt kåret til en av de 100 mest populære gavene å gi bort.

  • Katteklokkene har blitt sett i 100vis av filmer og tv-serier: kommer du på hvor du først så katteklokka?

  • KatteKlokkeMannen solgte 100 katteklokker de første tre månedene (fra 20.januar 2022) det er ca 1,1 katteklokke om dagen.

  • Det har tidvis vært populært å dekorere katteklokke med små krystallstener. Kunne du tenke deg litt bling på din katteklokke?

  • Kit-Cat Klock har kun hatt tre eiere gjennom alle sine 90 år. Dagens eier; Woody Young (77 år) driver en rekke ulike firma, men er opptatt av den kulturelle historien til Kit-Cat Klock og viktigheten av å holde produksjonen i USA.


I anledning 90-årsjubileet kommer den sorte klassikeren i en stilig samler eske, med samme design som den gang. Klokka er moderne (går på 2 C-batterier, har sløyfe og frampoter, er laget i plast) men den har også 90th Anniversary printet på urskiva - forhåndsbestill her (levering i juni 2022)




15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

टिप्पणियां


IMG_0364.jpeg
bottom of page